Tips en tricks om je haar te beschermen tijdens de zomer

Zon, zee, strand, zwembad... zomervakantie! Tijd om je koffers in te pakken. Een heerlijk vooruitzicht, toch? Vrije dagen waarop alles mag en niets moet. Lekker ontspannen en relaxen. Zonnen op witte stranden, verkoeling zoeken in de blauwe zee, een duik nemen in het zwembad... Heerlijk genieten! Toch stelt de combinatie van UV-stralen, zeezout en chloor jouw haar serieus op de proef. Ontdek in deze blog met welke eenvoudige tips en tricks om je mooie lokken te beschermen.

1) Minimaliseer blootstelling van je haar aan de zon

Je haar beschermen tegen de zon: we vergeten soms dat dit erg belangrijk is om je mooie lokken gezond te houden. Wanneer we gaan zonnen, smeren we onze huid goed in met zonnebrandcrème, maar vaak vergeten we dat UV-stralen ook schadelijk kunnen zijn voor onze haren. De warmte van de zon kan je haar uitdrogen, beschadigen en zelfs verkleuren. Zonbescherming voor je haar is dus essentieel.

Als je je haar echt goed wil beschermen, kan je het best niet blootstellen aan de zon. Draag fashionable accessoires zoals een hoed, bandana of sjaal en zorg ervoor dat de zon zo weinig mogelijk contact maakt met je haar. Een andere optie om je haar tegen de zon te beschermen, is door het op te steken. Hierdoor is de oppervlakte die blootgesteld wordt kleiner. Ga voor een mooie knot boven op je hoofd, een paardenstaart of een vlecht.

2) Minimaliseer blootstelling van je haar aan zee- en zwembadwater

Naast de zon zijn ook het zout in zeewater en chloor in zwembadwater funest voor je haar. Heb je nood aan verkoeling? Houd dan rekening met volgende tips:

 • Breng voordat je gaat zwemmen een conditioner aan in je haar. Conditioner sluit de haarschubben waardoor zout, chloor en mineralen niet of minder goed in je haar kunnen trekken.
 • Draag je (lange) haar in een knotje, zodat het tijdens het zwemmen boven het wateroppervlak blijft.
 • Probeer de verleiding te weerstaan om kopje onder te gaan. 
 • Spoel je haar goed met "schoon" water voor en na het zwemmen.

   3) Verzorg je haar van binnenuit: let op je eetpatroon!

   Een voor de hand liggend, maar vaak vergeten verzorgingsmethode voor je haar is je eetpatroon. Via voedsel kun je immers vocht, vitaminen, eiwitten en andere belangrijke ingrediënten in je lichaam helpen. En je haar profiteert daar ook van! In het kort:

   • Drink voldoende water. Bij voorkeur 1,5 tot 2 liter per dag.
   • Eet dagelijks zuivelproducten voor proteïnen.
   • Eet dagelijks vlees, vis en groenten voor mineralen.
   • Eet dagelijks groenten en fruit voor vitaminen.

   4) Gebruik de juiste haarverzorgingsproducten

   Het klinkt misschien cliché, maar in de zomerperiode is het belangrijk om je haar extra te verzorgen en beschermen. Dit kun je doen met speciale shampoos, conditioners, haarmaskers, ... die een SPF-factor bevatten. Dergelijke haarproducten gebruik je vaak voordat je gaat zonnen of zwemmen (preventief) en erna (verzorgend).

    

   Heb je nog vragen over hoe je je haar het beste kunt beschermen tegen de zon of specifiek over onze zonbeschermende haarproducten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder!