De 5 meest gestelde vragen over microdermabrasie

Heb je last van fijne lijntjes, rimpels, littekens of pigmentatiestoornissen? Ben je nog steeds op zoek naar een oplossing voor die vervelende acné? Ziet jouw huid er dof en vermoeid uit? Is jouw huid beschadigd door de zon? Bij Naturel Concept kan je terecht voor een uitgebreid aanbod aan gelaatsverzorgingen met speciaal daarvoor ontwikkelde machines.

Eentje daarvan is de Crystal Clear Microdermabrasie, de favoriete behandeling voor een gladdere en jongere huid. Wat is microdermabrasie precies? Je ontdekt er alles over in deze blog!

1) Wat is microdermabrasie en hoe werkt het?

Microdermabrasie is het gecontroleerd verwijderen van de bovenste huidlaag van de opperhuid. Het apparaat creëert een vacuüm waarin microkristallen over de huid worden geblazen en er een dun laagje van de huid wordt afgeschaafd. Dit is vergelijkbaar met een zeer intensieve peeling. Dode huidcellen zullen hierdoor verdwijnen en rimpeltjes, littekens, (pigment)vlekjes en andere onzuiverheden zullen zichtbaar verminderen. Door de behandeling worden nieuwe collageen- en elastineformaties gevormd die de huid een zijdezacht gevoel geven. Na de behandeling zijn de resultaten meteen zichtbaar. De huid wordt gladder en egaler en ziet er stralend uit.

2) Voor wie is microdermabrasie geschikt?

Crystal Clear Microdermabrasie is geschikt voor iedereen, zowel voor vrouwen als voor mannen. Het apparaat kan zo afgesteld worden dat ook de meer gevoelige huidjes van een behandeling kunnen genieten. Bovendien is microdermabrasie geschikt voor alle huidskleuren.

3) Is microdermabrasie ook geschikt voor mensen met acne of andere huidproblemen?

Absoluut! Acne ontstaat door een overmatige productie van talg, hormonale activiteit en/of verstopping van de poriën. Dode huidcellen hopen zich op waardoor er verstoppingen en comedonen (mee-eters) ontstaan. Een regelmatige microdermabrasie behandeling zal helpen om de dode huidcellen te verwijderen, blokkades te voorkomen en poriën te zuiveren. Ook de dikke, ruwe textuur van uw huid wordt verfijnd.

Opgelet! Heb je last van actieve acne, huiduitslag, ontstekingen, wratten, rosacea of ben je verbrand? Dan is microdermabrasie misschien geen goed idee. De behandeling kan je huidproblemen zelfs verergeren. Ook wanneer je een extreem gevoelige huid hebt, is microdermabrasie misschien niet de juiste behandeling voor je. Raadpleeg daarom eerst een schoonheidsspecialiste of arts die je precies kan vertellen of de behandeling wel of niet geschikt is voor jouw huid.

4) Hoe vaak mag je de behandeling ondergaan?

Net als bij veel andere huidverbeterende behandelingen worden resultaten pas echt goed zichtbaar na meerdere sessies. Wij maken voor jou graag een voorstel op maat om een optimaat resultaat te garanderen.

5) Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Na slechts één behandeling is het resultaat al goed zichtbaar. Wanneer je een behandeling met meerdere sessies ondergaat, maken wij vooraf en nadien enkele foto's die jouw huidverbetering zichtbaar vastleggen.

 

Ben je nog niet helemaal overtuigd of microdermabrasie de ideale behandeling is voor jou of ben je benieuwd naar onze andere gelaatsverzorgingen? Neem vrijblijvend contact op!

 

Ik wil graag meer informatie!